Het Groene GenoegenEcologisch Hoveniersbedrijf
 

Diensten

In de context van het natuurlijke of ecologische tuinieren heb ik mijn werkzaamheden verdeeld in een aantal diensten. Uiteraard kunt u mij ook benaderen met andere vragen of werk wat niet binnen deze omschrijvingen past. 

Het uitgangspunt is dat ik op alle werkdagen zelf aanwezig ben


Borders en Beplanting
Tuinontwerp, aanleg en onderhoud
Hoogstamfruit
Bloemenweide en maaibeheer
1. Tuinontwerp, aanleg en onderhoud

Ontwerp

Als er een geheel nieuwe tuin gemaakt gaat worden, is het vaak nodig om te beginnen met een tuinontwerp. Na een vrijblijvende kennismaking wordt een offerte gemaakt om een ontwerp voor uw nieuwe tuin te maken. Op basis van de wensen en eisen is het resultaat een ontwerp wat ik zelf kan realiseren. Het staat u ook vrij om met dit tuinontwerp zelf aan de slag te gaan of een ander bedrijf te benaderen.Aanleg

Op basis van het tuinontwerp of een schetsje kan een voorstel worden gemaakt om de tuin aan te leggen. Bij vrijwel ieder project huur ik mensen in om de tuin te realiseren. Het grond bedrijf kan vaak een bijdrage leveren om de grote lijnen uit te zetten met hun machines. Denk hierbij aan het verwijderen van bestaande elementen in de tuin of het aanbrengen van teelaarde.
Als het grove werk gedaan is begin ik met het opbouwen van de nieuwe tuin. In principe gebeurd dit in dezelfde volgorde als de legenda van het tuinontwerp. Voor grotere onderdelen kan weer een externe partij worden ingehuurd, zoals bijvoorbeeld een stratenmaker of boomverzorger.


Veel onderdelen van de aanleg is hovenierswerk en doe ik zelf, eventueel met hulp van een collega hovenier. Denk hierbij aan bodemverbetering, alle werkzaamheden rondom beplantingen, kleinere oppervlakten bestrating en het bouwen van kleine constructies zoals een vijver, vlonder, pergola, stapelmuur

2. Borders en beplanting

In bestaande tuinen is vaak vraag naar gedeeltelijke renovaties of aanleg van bijvoorbeeld een border of boemenweide. Het is mijn specialiteit om in allerlei context beplantingen aan te brengen in de volle grond.

Meer tekst en foto's volgen, ook kunt u op mijn instagrampagina zoeken naar referenties op dit gebied.

3. Hoogstamfruit

Werken in boomgaarden is de beste manier om de winter door te komen! Tijdens mijn studententijd in  Wageningen ben ik benieuwd geraakt naar hoogstam boomgaarden. In deze boomgaarden komt van alles samen op het gebied van eetbare beplanting, kruidenrijke ondergroei en bloemenweides, cultuurhistorie, natuurwaarden. Bovendien is het snoeiwerk in hoge fruitbomen uitdagend en creatief werk.
4. Bloemenweide en maaibeheer

Bloemenweides zijn een perfecte manier om extensief te tuinieren. Bloemrijke velden zoemen van de insecten en zien er geweldig uit!


Tuin-Frank-foto-Anjes-Gesink-kl-1171
Tuin-Frank-foto-Anjes-Gesink-kl-1171
Tuin-Frank-foto-Anjes-Gesink-kl-1175
Tuin-Frank-foto-Anjes-Gesink-kl-1175
Tuin-Frank-foto-Anjes-Gesink-kl-1419
Tuin-Frank-foto-Anjes-Gesink-kl-1419